perjantai 1. marraskuuta 2013

Olutpaneroidut tofupalat kuivatuista tofutikuista

Herkkuvaroitus! Nämä vievät kielen mennessään (eikä pelkästään oluen takia :D )! Kuivatuista tofutikuista syntyi tälläisiä herkkupaloja naposteltaviksi, nam. Päältä rapeat ja sisältä pehmeät tofupalat maistuvat superihanilta. Ohjeen löysin Jenkkilästä. Nämä eivät kaipaa edes dippausta, mutta jos haluat kastiketta, suosittelen omatekoista sweet chili- kastiketta. Näitä voisi tarjota illanistujaisissa myös muiden napoteltavien kanssa tai riisinuudeleiden kanssa, mutta sopivat vallan mainiosti yksitellen syötäviksi. Tofutikut tulee ensin liottaa vedessä yön yli. Liotuksen jälkeen marinoidaan ja sitten paistetaan. Tällä ohjeella tofupaloja valmistuu 12 kpl. Kasvissyöntiä suosittelen kaikille, mutta jos tofun syönti epäilyttää, paneroitavaksi voi kokeilla kalaa tai sipulirenkaita.

Kuvassa ylempänä kuivattuja tofutikkuja paketissaan ja alempana valmiit tofutikut.
Tofutikkujen valmistelu:
2 kpl kuivattuja tofutikkuja
vettä liotukseen

Katkaise tofutikut pienemmiksi ja laita likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Vaihda vesi pari kertaa liotuksen aikana.

Tofutikkujen marinointi:
2 rkl soijakastiketta
1 tl chilikastiketta
1 tl savupaprikaa
1 tl ruususuolaa
valkosipulimurskaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
hiukan vettä

Sekoita mausteet keskenään. Puristele liotetuista tofutikuista ylimääräinen vesi pois. Laita tofutikut kulhoon ja sekoita mausteliemi tofutikkujen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa kelmun alla noin 10-12 tuntia (vähempikin aika riittää, sillä kuivatut tofutikut imevät itseensä mausteet nopeammin ja vahvemmin kuin perinteinen tofu.)

Olutpanerointi:
1 dl olutta
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl savupaprikaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Sekoita olut ja vehnäjauhot lautasella. Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Dippaa marinoitua tofutikkuja ensin olut-jauhoseoksessa ja sitten mausteituissa korppujauhoissa. Paista molemmin puolin, kunnes ovat kullanruskeita. Laita tofupalat paiston jälkeen hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy tikuista imeytyy paperiin.

2 kommenttia:

  1. Mistä ihmeestä saa kuivattuja tofutikkuja? En ole ikinä kuullutkaan semmoisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivattuja tofutikkuja saa etnokaupoista, aasialaisia tuotteita myyvistä liikkeistä. Ovat mielettömän hyviä, suosittelen kokeilemaan! En itsekkään tiennyt tälläsestä tofun muodosta. Toivottavasti löydät :) Googlettamalla löytyy englanniksi nimellä dried bean curd lisää valmistustavoista.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...