sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Säväyttävä linssi-kasviskeitto ja valkosipulileipä

Eräs kasvissyöjätuttavani ehdotti minulle makoisaa linssikeitto-ohjetta, kun aiemmin Lihattoman Lokakuun aikana kyselin häneltä vinkkejä kasvisruokailuun. Lokakuun aikainen linssikokeiluni oli mauton ja jauhoinen, nyt sain punaisista linsseistä uuden ihanan kasvisruokaraaka-aineen! Kiitos siis kuuluu Magialle :)

Alkuperäisen ohjeen mukaan keittoon tulisi kerman sijasta maitoa ja lisäsin porkkana- ja kesäkurpitsaraasteet tuomaan lisää kasvisvoimaa soppaan. Keitosta tulee 4 pääruoka-annosta. Ensin ajattelin tehdä keiton seuraksi sämpylöitä, mutta pöydällä odotti leipäpaketti käyttöään, joten sämpylät vaihtuivat valkosipulileipään. Valkosipulileipää varten voitelin 4 isoa viipaletta sekaleipää, viipaleita voi laittaa oman tarpeen mukaan.


Valkosipulileipä on jopa parempaa kuin ulkomailla ravintoloissa tarjottava leipä! Ja keitto on ihanan maukasta kylmänä myrsky-iltana.
Säväyttävä linssi-kasviskeitto:

1,5 dl punaisia linssejä
loraus öljyä
1 porkkana
pieni pala kesäkurpitsaa
2 sipulia
valkosipulia
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl savupaprikaa
2 tl kasvisliemijauhetta
4 dl vettä
melkein purkillinen chilitomaattimurskaa
1 tl paholaisen hilloa
1 dl ruokakermaa
kourallinen cashewpähkinöitä

Huuhtele linssit, raasta porkkana sekä kesäkurpitsa. Lorauta öljyä kattilaan ja kuullota pilkotut sipulit, mausteet, vehnäjauhot sekä raasteet kattilassa. Lisää huuhdellut linssit ja vesi. Keitä hetken aikaa kannen alla miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska sekä paholaisen hillo ja soseuta keitto sauvasekoittimella, anna keittyä muutaman minuutin verran. Lisää kerma ja rouhitut pähkinät. Soseuta keitto vielä kerran. Tarjoa keitto valkosipulileivän kera.

Valkosipulileipä:
leipäviipaleita
50 g voita
reilusti valkosipulia murskattuna
ripaus mustapippuria
ripaus yrttisuolaa
juustoviipaleita
lisäksi aurajuustoa mielen mukaan (ei pakollinen)

Sulata voi. Lisää voin sekaan valkosipuli ja mausteet ja sekoita. Levitä valkosipulivoi leipäviipaleiden päälle. Leikkaa juustosiivuja leipien päälle. Kastele leivinpaperi molemmin puolin vedessä. Nosta leipäviipaleet vierekkäin kastellun leivinpaperin päälle ja kääri paperista paketti leipien suojaksi. Paista viipaleita 200- asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut leipien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...