keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Tomaattinen hernerouhekastike

Aika haasteellista saada jotain makua hernerouheeseen. Mausteita pitää laittaa reilulla kädellä. Mutta hyvää siitä tuli. Kastiketta voisi käyttää myös lasagnen kastikkeena, pitääkin testata..Muokkailin tätä ohjetta omanlaiseksi. Kastikkeesta riittää 3 annosta.




Tomaattinen hernerouhekastike:
1,5 dl hernerouhetta (liota yön yli, lisää liotusveteen 1 kasvisliemikuutio sekä 0,5 tl savupaprikaa)
1 prk valkosipulista tomaattimurskaa
1 pieni porkkana
0,5 dl vettä
1 pilkottu sipuli
3 kpl valkosipulinkynsiä
öljyä paistamiseen
1 tl savupaprikaa
1 tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
hiukan ruususuolaa
töräys ketsuppia
2 rkl valkosipulituorejuustoa

Paista kuutioituja sipuleita öljyssä, lisää liotettu ja valutettu hernerouhe. Kuori ja raasta porkkana, lisää pannulle. Lisää mausteet, tomaattimurska ja vesi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia. Maistele, lisää mausteita, jos tarve vaatii. Lisää ketsuppi sekä tuorejuusto. Tarjoa keitettyjen perunoiden, kasvisten tai pastan kanssa. Laita ennen tarjoilua kastikkeen päälle oluthiivahiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...