perjantai 8. marraskuuta 2013

Lihattomat lihapiirakat

Lihattomat lihapiirakat eli vegaaniset soijapiirakat. Lappeenrannassa eräällä leipomolla on vegepiirakoita, ne on vaan niin hyviä. Niin ovat nämäkin. Vähän terveellisempiä nämä uunissa paistetut ja omilla mausteilla höystetyt piirakat maistuvat iltapalaksi, väliin mausteet (ketsuppia, sinappikurkkusalaattia, sipulia, valkosipulimajoneesia sekä juustoa, ehkä tomaattia) ja herkkuhetki on valmis. Ohjetta lainailin täältä. Soijarouheen turvotuksen ohjeen nappasin täältä, tuolla ohjeella täytyy tehdä muitakin soijarouhemättöjä . . . Alla olevalla ohjeella piirakoita valmistuu 10 kappaletta, muutama pieni ja useampi iso lihis.




Lihattomat lihapiirakat:

Aloita valmistamalla täyte.

Täyte:
3/4 dl riisiä
vettä riisin keittämiseen
1 tl kasvisliemijauhetta
1,25 dl soijarouhetta
2,5 dl vettä soijarouheen turvottamiseen
pilkottua sipulia
1 tl kasvisliemijauhetta
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl ruususuolaa
0,5 tl chilijauhetta
1 tl paholaisen hilloa
loraus soijakastiketta
öljyä paistamiseen

Keitä riisi, lisää keitinveteen kasviliemijauhetta. Kuullota sipulia ja mausteita öljyssä pannulla, lisää soijarouhe. Sekoita ja paistele hetken aikaa ja lisää vettä pikkuhiljaa. Anna paistua vielä hetken ja maistele, lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita keitetty riisi soijarouheen sekaan ja anna jäähtyä.

Taikina:

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl ruususuolaa
6 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä

lisäksi öljyä

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään.

Pyörittele taikinasta pitko, jaa pitkosta 10 palaa. Pyörittele paloista pienet pallot ja kauli pyöreiksi levyiksi. Lisää täytettä levyjen toiselle puolelle ja laita levyn toinen puoli täytteen päälle. Sivele alareuna vedella ja painele taikinan reuna kiinni haarukalla. Kohota piirakoita liinan alla puolisen tuntia. Voitele piirakoiden pinta öljyllä. Paista piirakoita 175- asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...