torstai 14. marraskuuta 2013

Tonnikalapullat ja fetakasvikset

Näitä herkkupullia tulee tehtyä liian harvoin. Ohjeen bongasin Karkkipäivästä aikoinaan, tämä ohje on vähän muunneltu tuosta alkuperäisestä ohjeesta. Tällä ohjeella pullia tulee 16 kappaletta, riippuu tosin minkä kokoisia palleroita tekee. Taikinaan voisi lisätä kuorittuja hampunsiemeniä, rouhittuja pähkinöitä, fetaa tai mitä haluaa.




Tonnikalapullat:
2 prk tonnikalaa öljyssä/ chilikastikkeessa/ valkosipulikastikkeessa (käytin 1 prk öljyssä sekä 1 prk valkosipulikastikeessa)
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
1 pieni sipuli pilkottuna
valkosipulia
chiliä
0,5 tl savupaprikaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikinasta pullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pullia 200- asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, niin kauan että pullien pinta tuntuu kovalta. Tarjoa tonnikalapullat uunikasvisten, riisin tai muun haluamasi lisukkeen kanssa.

Fetakasvikset:
pieni pätkä kesäkurpitsaa
puolikas paprika
muutama herkkusieniviipale
0,5 tl ruususuolaa
0,5 tl savupaprikaa
valkosipulia
pieni pala fetajuustoa
loraus öljyä
loraus balsamicoa
loraus valkoviinietikkaa

Paloittele kasvikset. Sekoita kasvisten joukkoon kaikki muut ainekset paitsi feta. Paista kasviksia 200- asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia, lisää sitten murennettu fetajuusto kasvisten päälle ja jatka paistamista toiset 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...