maanantai 25. marraskuuta 2013

Pähkinä-Brownies

Joulun leivontalehdet, mitä ihanempaa Joulun odotuksen muotoa voikaan olla kuin selailla Joulu- aiheisia leivonta- ja ruokaohjeita? Ehkä joululahjojen hankkimista, glögin, suklaan ja muiden herkkujen nauttimista mukavempaa on kokeilla erilaisten herkkujen valmistamista.

Kotiliesi- lehdessä (nro 24) oli Brownies ja Blondies- ohjeet, sovelsin vähän tuota Brownies- ohjetta. Alkuperäisellä ohjeella tulisi iiiiso levyllinen Brownies- mättöä, tällä ohjeella valmistuu hiukan pienempi "kakkunen".  Pieniä Brownies-paloja tulee noin 38 kipaletta, toki voi leikata isompiakin paloja, Vuokana käytin pyöreää ja matalaa metallista piirakkavuokaa, 25 cm halkaisijaltaan.



Pähkinä- Brownies:

100 g voita
100 g tummaa suklaata
3 reilua rkl maapähkinävoita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
kourallinen pistaasipähkinöitä

lisäksi suklaata ja pistaasipähkinöitä

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen maapähkinä voi suklaaseokseen ja kaada seos munavaahtoon. Lisää seokseen jauhot, vaniljasokeri sekä rouhitut pähkinät. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle. Paista 175- asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä ja sulata suklaa mikrossa. Levitä sulatettu suklaa paistetun kakkusen päälle. Lisää rouhitut pähkinät suklaan päälle ja nosta vuoka yöksi jääkaappiin. Leikkaa kylmänä neliöiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...