sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kasvis-juustopyörykät tofulla

Shoppailin eräänä päivänä Lappeenrannan Vegekaupassa, sieltä tarttui mukaan tomaatti-oliivi marinoitua tofua, hampunsiemenrouhetta sekä pari muuta kivaa juttua. Ostoksista syntyi ihania kasvispyöryköitä. 

Pyörykkätaikinaan upposi siemenien lisäksi kesäkurpitsaa, porkkanaa, hieman fetaa sekä mozzarellaa, tietysti sipulia sekä mausteita ja tofua. Pyöryköihin voi käyttää mitä kasviksia ja juustoa haluaa, tai tässä tapauksessa mitä jääkaapista löytyy valmistushetkellä. Tofun tilalle voisi käyttää tonnikalaa, siinäpä onkin uusi idea pyöryköihin..

Pyöryköiden paistaminen pannulla vaatii kärsivällisyyttä, pyöryköistä kannattaa tehdä pienempiä ja ei ehkä niin pyöreitä, helpottaa paistamista. Pyörykät voi myös paistaa uunissa. Tällä ohjeella pyöryköitä valmistuu 20 kappaletta.


Pyörykät riisinuudeleilla ja kirsikkatomaateilla.

Kasvis-juustopyörykät tofulla:
1 porkkana
puolikas kesäkurpitsa
pala tofua
0,5 dl hampunsiemenrouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
pieni pala fetaa
puolikas pala mozzarellapallosta
puolikas sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
0,5 tl chilitahnaa
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Pese kasvikset. Raasta kesäkurpitsa ja valuta ylimääräinen neste. Kuori ja raasta porkkana. Murenna tofu ja feta haarukalla. Pilko sipuli. Sekoita ainekset keskenään. Lisää jauhoja jos taikina tuntuu liian kostealta. Tee taikinasta pieniä pyöryköitä kostutetuin käsin, "litistä" pyöryköistä hieman littania ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, käännä pyöryköitä paiston puolessa välissä. Tarjoa pyörykät salaatin, perunamuusin tai riisinuudelien kanssa. Pyörykät voi tarjota myös illanistujaisissa dipattavien kasvisten kanssa jogurttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...