keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kasvis-katkarapupastavuoka

Suunnittelin tekeväni katkarapucanneloneja, mutta kaupassa silmiini osui ihana tomaatti-porkkanapasta. Enpä ole aiemmin näitä huomannut, samalta valmistajalta löytyy myös porkkana-kurpitsa- sekä kesäkurpitsa-pinaattipastat. Siispä pasta, katkaravut, kasvikset ja tuorejuusto menivät uuniin kerman ja juustoraasteen kanssa ja uunista tuli pastavuoka. 




Kasviksina toimi kesäkurpitsa paprika sekä muutama kirsikkatomaatti, sekaan sopisi myös maissi tai herne tai mitä kasviksia haluaa käyttää (tai mitä jääkaapista löytyy). Proteiinina voi halutessaan käyttää tonnikalaa, lohta, tofua, Quorn-paloja tai mitä haluaa laittaa.

Pastavuokaa voi tehdä isommankin satsin suuremmalle herkuttelijakatraalle, tällä ohjeella valmistuu pieni vuoallinen, muutaman annoksen verran




Kasvis-katkarapuvuoka:

3 dl tomaatti-porkkanapastaa
1 tl kasvisliemijauhetta

1 dl katkarapuja
puolikas kesäkurpitsa
puolikas paprika
puolikas sipuli
muutama kirsikkatomaatti
valkosipulimurskaa
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
3 rkl valkosipulituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
öljyä paistamiseen

Keitä pasta, lisää keitinveteen kasvisliemijauhe. Sulata katkaravut. Kuutioi sipuli ja kasvikset, paista sipuleita ja kasviksia öljyssä pannulla. Lisää pannulle mausteet ja sulatetut katkaravut. Nosta pannu levyltä ja lisää pannulle tuorejuusto. Valuta ja huuhtele pasta, lisää pasta pannulle ja sekoita. Laita pastasekoitus voideltuun uunivuokaan ja lisää ruokakerma, sekoita hiukan. Lisää pastavuoan päälle juustoraaste, paista vuokaa 175- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoa pastavuoka salaatin ja patongin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...