Kuvassa ylempänä kuivattuja tofutikkuja paketissaan ja alempana valmiit tofutikut. |
Tofutikkujen valmistelu:
2 kpl kuivattuja tofutikkuja
vettä liotukseen
Katkaise tofutikut pienemmiksi ja laita likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Vaihda vesi pari kertaa liotuksen aikana.
Tofutikkujen marinointi:
2 rkl soijakastiketta
1 tl chilikastiketta
1 tl savupaprikaa
1 tl ruususuolaa
valkosipulimurskaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
hiukan vettä
Sekoita mausteet keskenään. Puristele liotetuista tofutikuista ylimääräinen vesi pois. Laita tofutikut kulhoon ja sekoita mausteliemi tofutikkujen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa kelmun alla noin 10-12 tuntia (vähempikin aika riittää, sillä kuivatut tofutikut imevät itseensä mausteet nopeammin ja vahvemmin kuin perinteinen tofu.)
Olutpanerointi:
1 dl olutta
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl savupaprikaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
Sekoita olut ja vehnäjauhot lautasella. Sekoita korppujauhot ja mausteet toisella lautasella. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Dippaa marinoitua tofutikkuja ensin olut-jauhoseoksessa ja sitten mausteituissa korppujauhoissa. Paista molemmin puolin, kunnes ovat kullanruskeita. Laita tofupalat paiston jälkeen hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy tikuista imeytyy paperiin.
Mistä ihmeestä saa kuivattuja tofutikkuja? En ole ikinä kuullutkaan semmoisista.
VastaaPoistaKuivattuja tofutikkuja saa etnokaupoista, aasialaisia tuotteita myyvistä liikkeistä. Ovat mielettömän hyviä, suosittelen kokeilemaan! En itsekkään tiennyt tälläsestä tofun muodosta. Toivottavasti löydät :) Googlettamalla löytyy englanniksi nimellä dried bean curd lisää valmistustavoista.
Poista