sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vegaaninen burgundinpata vegepekonipaloilla ja bataattimuussi

Vegaanisen tammikuun suunnittelu sai minut tekemään pitkästä aikaa kasvisruokaa, tällä kertaa vegaanista burgundinpataa. Punaviiniä en laittanut, koska Alko ei ollut auki :D . Tofu toimii proteiininlähteenä ja kattilaan hyppäsivät porkkana, hillosipulit ja herkkusienet sekä vegepekonipalat, jotka tein soijasuikaleista. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään soijahiutaleita, mutta niitä ei ollut kaupassa, jossa kävin. Burgundinpadan ohjeen löysin täältä. Bataattimuussin ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta, joka iloiseksi yllätykseksi oli tehty vegaanisesti.

Burgundinpadasta riittää 4 annosta, bataattimuussia tuli pieni satsi ja vegepekonipaloja tuli myös pieni erä.

Aloita laittamalla vegepekonit maustumaan, samalla voit valmistaa burgundinpadan, johon pekonipalat lisätään.




Vegepekoni:

2 dl soijasuikaleita
5 rkl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
4 tl tummaa siirappia
2 tl savupaprikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi soijasuikaleet keskenään kulhossa. Lisää soijasuikaleet ja anna nesteen imeytyä niihin vartin verran. Paista marinoituneet soijasuikaleet öljyssä, kunnes suikaleet ovat ruskistuneet. Vegepekoni sopii myös pastakastikkeeseen, pizzaan, hampurilaisiin, aamupalaksi tai leivän päällä nautittavaksi.

Vegaaninen burgundinpata:

2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 prk herkkusieniä
1/2 prk hillosipulieta
1/2 paketti tofua
1 annos vegepekonia
öljyä paistamiseen
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
töräys ketsuppia
6 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Kuutioi porkkanat ja kuullota niitä öljyssä hetken verran. Lisää puolitetut herkkusienet, hillosipulit sekä murskatut valkosipulit. Lisää vehnäjauho, vesi sekä kasvisliemijauhe ja sekoita. Kuutioi tofu ja ruskista ne pannulla, lisää ne kasvisten joukkoon kattilaan/pataan. Lisää myös mausteet. Lisää vegepekoni. Anna padan hautua miedolla lämmöllä tunnin verran.

Bataattimuussi:

puolikas bataatti
1 tl kasvisliemijauhetta
vettä

Kuori ja kuutioi bataatti, siirrä kuutiot kattilaan. Lisää vettä niin, että bataatit peittyvät, lisää myös kasvisliemijauhe. Keitä kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Valuta liemi talteen ja soseuta bataatti sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä kunnes muussi on sopivan pehmeää. Tarjoa muussi burgundinpadan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...