lauantai 2. marraskuuta 2013

Maapähkinävoikakku Lihaton Lokakuu- kirjasessa!

No niin, nyt se on täällä, Lihaton Lokakuu- reseptikirjanen, Eläinkuntaa varjelevan yhteisömedian maukkaimmat kasvismätöt! Olipa jännä päivä :) Sain pojilta signeeratun version kirjasesta ja pääsin myös kuvaan jätkien kanssa, thanks Riku & Tunna! Kirjasessa on siis kehittelemäni maapähkinävoikakku, jonka ohjeen lupasin laittaa tänne kunhan kirjanen ilmestyy. Siinä on muitakin hyviä ohjeita, sen voi tilata tai ladata täältä.




Maapähkinävoikakku:
Pohja:
1,5 pötköä Kauranen- keksejä
75g voita

Täyte:
1 dl maitoa
1 prk kondensoitua maitoa, ÄLÄ KEITÄ
puoli purkkia maapähkinävoita
2 dl vispikermaa
hivenen sokeria
4 kpl liivatteita
tilkka vettä

Murenna keksit pussissa tai monitoimikoneella ja lisää keksien sekaan sulatettu voi, sekoita ja laita muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan, sekoita maito ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kulhossa. Lisää maitojen sekaan maapähkinävoi. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää kerma maito-maapähkinävoiseokseen ja sekoita. Purista liivatelehdistä vesi pois, kuumenna tilkka vettä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita hyvin. Lisää kakkumassa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä muutama tunti pakkasessa, jonka jälkeen kakku nostetaan jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään useammaksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla, kuvassa suklaaganache ja pistaasipähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...