Soijarouhepussi lojui pöydällä odottaen sen käyttöä. Soijarouhe on yllättävän hyvää, kunhan laittaa tarpeeksi mausteita. Couscous myöskin tarvitsee mausteita. Mitäpä ruoka olisi ilman savupaprikaa, soijakastiketta tai valkosipulia? Tofua halusin kokeilla eri tavalla, joten marinoidut tofupalat menivät öljytyssä foliossa uuniin muutaman kirsikkatomaatin kanssa. Muokkasin tofun ohjetta tästä ohjeesta. Paistetun soijarouheen ja couscousin ohjeet ovat samat kuin aiemmissa resepteissä. Valmiista setistä riittää 3 annosta.
Paahdettu tofu:
100 g tofua (käytin tomaatti-oliivitofua)
muutama kirsikkatomaatti
öljyä
Levitä öljyä foliopalalle, laita paloiteltu tofu sekä kokonaiset kirsikkatomaatit folion päälle. Rutista folion reunat ja laita foliopaketti uunipellin päällä paahtumaan 25-30 minuutiksi 225- asteiseen uuniin.
Soijarouhe-couscous:
Couscous:
1 dl couscousia
1 tl kasvisliemijauhetta
voita
Valmista couscous paketin ohjeen mukaan (lisäsin veteen 1 tl kasvisleimijauhetta ja voita).
Soijarouhe:
1 tl kasvisliemijauhetta
1,25 dl soijarouhetta
2,5 dl vettä soijarouheen turvottamiseen
1 pilkottu punasipuli
valkosipulia murskattuna
1 tl kasvisliemijauhetta
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl ruususuolaa
0,5 tl chilijauhetta
1 tl paholaisen hilloa
loraus soijakastiketta
öljyä paistamiseen
reilu rkl chili-tuorejuustoa
tilkka tomaattimurskaa
(tilkka ruokakermaa)
Kuullota sipuleita ja mausteita öljyssä pannulla, lisää soijarouhe. Sekoita ja paistele hetken aikaa ja lisää vettä pikkuhiljaa. Anna paistua vielä hetken ja maistele, lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita turvotettu couscous pannulle ja sekoita. Lisää tuorejuusto sekä tomaattimurska (sekä ruokakerma) pannulle ja sekoita. Tarjoa couscous paahdettujen tofupalojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti