maanantai 25. marraskuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne

Tämän piti olla alunperin kasvispainoitteinen ruoka, mutta jääkaapissa oli kanakebabin jämät, joten käytin niitä lasagneen soijarouheen tai tofun sijasta. Kanan tilalla voi käyttää tofua, paistettua soijarouhetta tai tonnikalaa tai mitä proteiinia haluaa käyttää. Tomaattikastikkeeseen käytin myös loput kebab-kastikkeen jämät ja lisäksi paseerattua tomaattia. Kebab- kastike hakkaa mennen tullen valmiit tomaattimurskat, kastiketta voi käyttää myös pizzan pohjalle tai pastan tomaattikastikepohjana.

Alkuperäisen ohjeen nettiosoitetta en löytänyt, mutta olen kirjoittanut ohjeen ylös monta vuotta sitten, muutoksena aiemmin olen käyttänyt kesäkurpitsasiivujen tilalla lasagnelevyjä. Juustokastike on mielestäni paljon parempaa kuin perinteinen valkokastike. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään creme fraichea, mutta halusin kokeilla kreikkalaista jogurttia tällä kertaa. Muutenkin olen muokkailut reseptiä omanlaisekseni.

Tällä ohjeella valmistuu pieni lasagne, muutaman annoksen verran. Isomman satsin valmistamiseen tarvitaan 2 kesäkurpitsaa ja enemmän proteiinia, esimerkiksi pari purkkia tonnikalaa tai 400 g kanan jauhelihaa jne. 




Kesäkurpitsalasagne:

1 kesäkurpitsa
ruususuolaa

Tomaattikastike:
2 dl kanakebabsuikaleita
1 sipuli
valkosipulimurskaa
kourallinen säilykeherkkusieniä
1,5 dl kebab-kastiketta (voi korvata paseeratulla tomaatilla tai tomaattimurskalla)
1 dl paseerattua tomaattia
mausteita maun mukaan
öljyä paistamiseen

Juustokastike:
2 dl kreikkalaista jogurttia (tai creme fraichea)
0,5 dl ruokakermaa (isompaan satsiin 2 dl)
2 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria

lisäksi juustoraastetta, mozzarellaa sekä auringonkukansiemeniä

Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa kesäkurpitsa puoliksi. Leikkaa sitten kesäkurpitsan puolikkaat pitkittäissuunnassa 6 siivuksi, yhteensä 12 siivua. Levitä siivujen päälle suolaa ja anna itkettyä noin 15 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen neste siivujen päältä talouspaperilla.

Kuullota pilkottua sipulia, valkosipulia, suikaloituja kanakebabsuikaleita sekä herkkusieniviipaleita öljyssä pannulla. Lisää kebab-kastike ja paseerattu tomaatti (tai tomaattimurska) pannulle ja paistele hetken aikaa.

Sekoita juustokastikkeen ainekset keskenään.

Aloita lasagnen kasaaminen lisäämällä voidellun uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, sitten kesäkurpitsasiivuja ja lopuksi juustokastiketta, kahde kerroksen verran siten, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Lisää juustokastikkeen päälle revittyä mozzarellaa, ripaus juustoraastetta sekä auringonkukansiemeniä. Paista lasagnea 200- asteisessa uunissa ainakin 30 minuuttia, kunnes juusto on kunnolla saanut väriä. Anna lasagnen vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua, lasagne on hieman vetistä juuri valmistuttuaan. Tarjoa lasagne sellaisenaan tai salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...