perjantai 22. marraskuuta 2013

Omatekemä kanakebabliha pitaleivillä, tulisella kebab- ja valkosipulikastikkeilla

Herkkuvaroitus! Tämä ohje voi aiheuttaa riippuvuutta tehdä kanakebabia itse ja usein! Bongasin aiemmin Jauhottomasta taikinasta itsetehdyn kebablihan ohjeen, se kuulosti aika hurjalta :D Nyt viimein sain sitä kokeiltua, broilerin jauhelihasta nimittäin. Kanan sijasta voisi käyttää naudan jauhelihaa, hirveä, lammasta tai mitä lihaa haluaa käyttää. Kebabtaikinaan voi laittaa myös muutamaa lihaa sekaisin, esimerkiksi naudanjauhelihan kanssa kanaa. Kanakebabia voi nauttia myös pizzan täytteenä, rullakebabina tai bataattiranskalaisten kanssa.

Kanakebab ja muut härpäkkeet ovat yllättävän helppoja valmistaa, vaatii muutaman tunnin työskentelyn keittiössä. 

Kebabia voi tehdä kerralla enemmän, riippuu herkuttelijoiden määrästä. Lihaa voi säilyttää jääkaapissa tai pakastaa ja lämmittää siivutettuna pannulla seuraavaa herkuttelukertaa varten.

Kastikkeet ja pitaleivät ovat myös itsetehtyjä. Pitaleipien ohjeen löysin täältä, kastkkeet tein oman maun mukaan lainaillen jälleen kerran Jauhottoman taikinan ohjeita.


Pitaleivän välissä kanakebabin ja kastikkeiden lisäksi salaattia, tuore- ja suolakurkkua, kirsikkatomaattia, sipulia sekä fetaa. Namnam!

Aloita valmistamalla ensin kanakebablihataikina, paistumisen aikana laita kebabkastike hautumaan, samalla valkosipulikastike maustumaan jääkaappiin ja sitten pitaleipätaikina kohoamaan.

Omatekemä kanakebabliha:

400 g broilerin jauhelihaa
1 tl savupaprikaa
2 tl mustapippuria
2 tl broilerimaustetta
1 tl ruususuolaa
1 tl aromisuolaa
1 tl paholaisen hilloa
murskattua valkosipulia
loraus oliiviöljyä

Laita ainekset kulhoon ja sekoita lihaa sähkövatkaimella ainakin 5 minuuttia tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta öljytyillä käsillä pötkö öljytylle foliolle. Kääri liha tiiviisti folioon. Tee muutama reikä folion pohjaan ja laita pötkö uuniritilälle (laita uunipelti alle, johon rasva valuu). Paista 100- asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna vetäytyä ainakin 20 minuuttia. Leikkaa pötköstä siivuja ja tarjoa kanakebab pitaleivillä, kasviksilla ja kastikkeilla.


Valmis kanakebabpötkö.

Pitaleivät:

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
7 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva. Lisää veden sekaan vähitellen jauhot ja suola, sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sekoita taikina. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi puolisen tunnin verran.
Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä paloista pallot ja laita pallot leivinpaperille. Taputtele palloista littanat leivät. Anna kohota vielä 15-20 minuuttia liinan alla. Laita pelti kuumentumaan uuniin. Laita kohonneet pitaleivät kuumalle unipellille ja paista pitaleivät 250- asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet väriä ja ovat pulleita.
Älä avaa uunia paiston aikana tai tee reikiä leipiin, silloin leipiin ei tule tarvittavaa "taskua".
Anna leipien hieman jäähtyä, halkaise ja täytä leivät kanakebabsuikaleilla, kastikkeilla ja muilla haluamaisallasi täytteillä.

Kebab-kastike:

puoli purkkia paseerattua tomaattia
puolikas pilkottu sipuli
valkosipulimurskaa
1 tl tulista sinappia
loraus balsamicoa
1 tl savupaprikaa
1 tl mustapippuria
ripaus ruususuolaa
ripaus sokeria
1 tl chilijauhetta
2 tl Sambal oelekia

Lisää ainekset kattilaan ja hauduta puolisen tuntia hyvin miedolla lämmöllä kannen alla.

Valkosipuli-kastike:

1 dl kreikkalaista jogurttia
valkosipulimurskaa oman maun mukaan
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Laita ainekset kulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...