maanantai 3. helmikuuta 2014

Uunissa paistetut donitsit (vegaaninen)

Tilasin donitsipellin ja sitä piti päästä testaamaan viikonloppuna. Löysin maukkaan kuuloisen donitsitaikinan ohjeen, johon ei tule kananmunaa. Taikinan koostumus on hyvää ja ihanaa, muttei niin ilmavaa tai kuohkeaa, kuin uppopaistetuissa ja kananmunaa sisältävissä donitseissa. Näitä pitää tehdä uudelleen! Koemaistajat pitivät näistä ja donitsit hävisivät äkkiä lautaselta.

Kuorrutus on kinuskia, jonka ohjeen löysin täältä.

Ohjeella valmistuu 12 herkullista donitsia.



Uunissa paistetut donitsit:

3 dl vehnäjauhjoja
4 tl leivinjauhetta
100 g soijatuorejuustoa
2/3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä tai sulatettua kasvirasvamargariinia
10 rkl soijamaitoa

Kinuskikuorrutus:
2 dl kasvikermaa
2 dl fariinisokeria

Koristelu:
nonparelleja 

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä seokseen. Sekoita taikinaksi esimerkiksi puuhaarukalla, älä vatkaa taikinaa.

Voitele donitsipelti kevyesti. Laita taikinaa donitsikoloihin lusikalla tai pursottamalla, ei ihan täyteen, sillä taikina kohoaa mukavasti paistuessaan. Paista 175- asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna donitsien hieman jäähtyä ennen koristelua.

Kinuskikuorrutus:

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan (mieluiten teflon-pinnoitteinen). Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna lämpötilaa. Keitelle kinuskia 15-20 minuuttia, sekoittele mielellään koko ajan. Kinuski on valmista, kun tiputat pisaran kinuskia lasilliseen kylmään veteen ja kokeilet sormilla, onko kinuski jähmettynyt niin, että sitä voi pyöritellä sormissa. Jos kinuski liukenee veteen, kinuski ei ole vielä valmista.

Kaada kinuski kuumana donitsien päälle ja ripottele samantien nonparellit donitsien päälle, kinuski kovettuu todella nopeasti. Nauti donitsit hyvässä seurassa.

Huom. Kuvassa olevat nonparellit eivät ole vegaanisia. Tarkista koristeiden vegaanisuus tuoteselosteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...