tiistai 12. marraskuuta 2013

Pipareita Paraisten piparkakkutaikinasta

Joulu lähestyy ja halusin ensi kertaa elämässäni tehdä itsetekemästä piparitaikinasta pipareita. Äitini teki omatekoisesta piparitaikinasta piparitaloja ja pipareita lapsuudessani, piparitalosta hävisivät ennen Joulua tomusokerikoristelut ja ranskanpastillit :D . Itse olen aiemmin tehnyt piparit kaupan valmistaikinasta ja nämä vievät voiton 6-0. Tomusokerista, suklaasta ja pikeeristä vielä koristelut pipareihin niin Joulun odotus voi alkaa maistelemalla pipareita ja juomalla glögiä. Omatekoinen glögi pitää vielä valmistaa ;) Ps. näitä pipareita menee ilman koristelujakin, ovat niin hyviä ettei malta odottaa koristelun aloittamista. Ohjeita piparkakkutaikinaan löytyy netistä mielin määrin, pipareita tällä ohjeella valmistuu useampi pellillinen, riippuu minkä kokoisia piparkakkumuotteja käyttää.

Tässä tällä ohjeella paistetut piparit, tuli aika monta, kuka nämä mahtaa syödä?

Viime Jouluna kissani päätti osallistua piparinpaistoon omalla muotillaan <3

Nämä ovat viime vuonna koristeltuja pipareita, tsekkaa kissojen hassut ilmeet!

Paraisten piparkakkutaikina.

3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi ja mausteet. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää lämmin siirappi ja munat. Sekoita taikinaan keskenään sekoitettu vehnäjauho ja sooda. Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli. Jos taikina on seuraavana päivänä liian mureneva, lisää kuumennettua siirappia. Tee ensin koepipari, paista koepipari, jotta näet, tarvitseeko taikinaan lisätä jauhoja, jos pipari leviää uunissa. Kaulitse taikinasta levy, ota muoteilla pipareita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...