Tässä tällä ohjeella paistetut piparit, tuli aika monta, kuka nämä mahtaa syödä? |
Viime Jouluna kissani päätti osallistua piparinpaistoon omalla muotillaan <3 |
Nämä ovat viime vuonna koristeltuja pipareita, tsekkaa kissojen hassut ilmeet! |
Paraisten piparkakkutaikina.
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl soodaa
6,5 dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi ja mausteet. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää lämmin siirappi ja munat. Sekoita taikinaan keskenään sekoitettu vehnäjauho ja sooda. Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli. Jos taikina on seuraavana päivänä liian mureneva, lisää kuumennettua siirappia. Tee ensin koepipari, paista koepipari, jotta näet, tarvitseeko taikinaan lisätä jauhoja, jos pipari leviää uunissa. Kaulitse taikinasta levy, ota muoteilla pipareita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti