perjantai 16. toukokuuta 2014

Pizza kesäkurpitsapohjalla (gluteeniton)

Tämän ohjeen huomasin Bad Mama's Kitchen- blogista. Innostuin heti kokeilemaan ohjetta, sillä kesäkurpitsa on vaan niin hyvää! Ja kukapa ei haluaisi kevyempää pizzaa?

Pizzapohja on hyvin helppo tehdä, pohjaa ei tarvitse kohottaa, senkun sekoittaa kesäkurpitsa- ja juustoraasteet ja muut ainekset ja pohja uuniin, sillä aikaa valmistelee pizzan täytteet ja hetken kuluttua edessäsi on herkullinen pizza. Helppoa ja kevyttä! Täytteenä käytin kanasuikaleita, herkkusieniä, ananasta, fetaa sekä punasipulia. Pohjan päälle levitin hiukan chilitomaattimurskaa, vaikkei alkuperäisessä ohjeessa sitä ollutkaan.

Pizzaa vamistuu pellillinen, joten pizzaa riittää useammalle herkkusuulle.



Pizza kesäkurpitsapohjalla:

Pohja:

600g kesäkurpitsaa
250 g juustoraastetta
2 kananmunaa
loraus oliiviöljyä
ripaus aromisuolaa
0,5 tl savupaprikaa
ripaus mustapippuria



Kuumenna uuni 225- asteiseksi. Raasta kesäkurpitsa. Puristele kesäkurpitsaraastetta ylimääräinen neste pois. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa noin 15 minuuttia.

Täytä pizza haluamallasi täytteillä ja paista pizzaa vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...