sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Chilinen katkarapu-tonnikala"mörsseli"

Vaihtelun vuoksi tein ruokaa merenelävistä. Mättö valmistui toisessa keittiössä, jossa tehdään muuta kuin kasvisruokaa. Annoksen nimen keksijä kertoi herkun olevan "ammattitason kokkailua" :D . Siitä en mene vannomaan, mutta kyllä oli hyvää ja mukavaa välillä syödä merenherkkuja. Setistä riittää 4 syöjälle. Pastan kanssa tarjolla oli valkosipulivoipatonkia, nam.



Chilinen katkarapu-tonnikala"mörsseli":
1 pss katkarapuja (180g)
1 tlk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 pieni sipuli pilkottuna
3 kpl paahdettuja valkosipulikynsiä
1 rkl chilitahnaa (Sambal oelek)
1 punainen paprika
valkopippuria
paprikaa
1 prk ruokakermaa

lisäksi tagliatelle- pastaa
voita

Laita kuoritut valkosipulikynnet uuniin paahtumaan samalla kun paistat patongin/patongit (200- astetta noin 10 minuuttia). Sulata katkaravut.  Pilko paprika. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitinveteen pieni määrä voita sekä suolaa. Kuumenna paistinpannulla hiukan öljyä ja lisää pilkottu sipuli, paprika, chilitahna sekä katkaravut. Kuullota katkarapuja, chilitahnaa, sipuleita ja paprikoita keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää mausteet. Lisää tonnikala ja kerma pannulle ja sekoita. Leikkaa paahdetut valkosipulit pienemmiksi ja lisää kastikkeeseen. Kuumenna kastike ja tarjoa huuhdellun pastan ja paistettujen patonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...