lauantai 2. marraskuuta 2013

Pähkinäiset riisipaperirullat

Aasialaisia herkkuja riisipaperista, täytteenä riisinuudelia, kasviksia, paistettua kananmunaa sekä cashew- ja pistaasipähkinöitä. Voi syödä paljaltaan tai kastikkeen kanssa, käytin kastikkeena mitäpä muutakaan kuin sweet chili-kastiketta :D Ohjeella valmistuu 8 rullaa tai enemmän, riippuu paljon laitat täytettä rulliin.


Kuvassa eri kokosia rullia, rullailu vaatii vielä harjoittelua . . . 

Pähkinäiset riisipaperirullat:
8 kpl riisipaperia
1 levy kiehautettua riisinuudelia
2 paistettua kananmunaa pieniksi viipaloituna suolattuna
puolikas paprika pieneksi kuutioituna
muutama kpl säilykeherkkusientä kuutioituna
pilkottua sipuli
valkosipulia
hivenen mustapippuria
hiukan savupaprikaa
loraus soijakastiketta
about 10 kpl pistaasipähkinöitä rouhittuina
muutama cashewpähinä rouhittuna

Valmistele täytteet ensin. Paista kananmunat, lisää hiukan suolaa. Viipaloi kananmunat ensin pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitten viipaleet puoliksi. Laita kuutioidut paprikat, sienet ja sipulit pannulle, kuullota ja lisää mausteet, siirrä jäähtymään. Kiehauta hiukan vettä. Laita laakealle lautaselle kuumaa vettä. Kasta riisipaperia lautasella ja laita paperi leikkuulaudalle niin, että paperi hiukan tulee leikkuulaudan yli (saat otteen paperista rullauksen aloituksessa). Laita paperin alareunaan vähäsen riisinuudelia, kasviksia, kananmunaviipaleita sekä pähkinöitä. Käännä ensin paperia täytteiden päälle, sitten sivuista ja rullaa kääröksi. Laita kääröt erilleen lautaselle, kääröt tarttuvat helposti toisiinsa. Tarjoa rullat halutessasi sweet chili- kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...