lauantai 18. lokakuuta 2014

Kesäkurpitsa-kikhernepihvit uunissa ja porkkanasosesämpylät sekä kylmä fetakastike

Lihaton Lokakuu on täällä jälleen! Siitä inspiroituneena olen ihastunut kikherneiden makuun. Kikherneet ovat myös loistava proteiinin lähde.

Niistä tulee myös mahtavia kasvispihviä. Kikherneiden lisäksi pihvitaikinaan upposi kesäkurpitsaa, kuinka yllättävää :D Kikherneiden ja kesäkurpitsan lisäksi pihveissä on hiukan fetaa ja perusainekset, sipuli, valkosipuli, hampunsiemenrouhe ja mausteet.

Taikinasta saa 9 pihviä. Netistä löytyy useita varitaatioita kikhernepihveistä.

Pihvien kaveriksi tein porkkanasosesämpylöitä. Sämpylätaikinaan voi käyttää kasvissosekeiton jämät.

Joten pihveistä ja sämpylöistä syntyi hampurilaisia. Hampurilaisten väliin tein kylmän fetakastikkeen, namnam!



Kesäkurpitsa-kikhernepihvit:

1 tlk kikherneitä suolaliemessä
1 kesäkurpitsa
1/3 pkt fetaa 
1 sipuli
valkosipulia
3 rkl hampunsiemenrouhetta
2 rkl sambal oelekia
1tl grillausmaustetta
1 tl savupaprikaa
1 tl mustapippuria

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa, laita raaste valumaan lävikköön, puristele ylimääräinen neste. Huuhtele ja valuta kikherneet. Muussaa kikherneet joko perunasurvimella tai monitoimikoneella. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista pihvejä noin 20 minuuttia 200- asteisessa uunissa.




Porkkanasosesämpylät (12 kpl):

5 dl porkkanasosetta/ kasvissosekeittoa
7 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
loraus öljyä

vettä
auringonkukansiemeniä
seesaminsiemeniä
kurpitsansiemeniä

Lämmitä porkkanasose 42- asteiseksi. Sekoita soseen joukkoon mausteet, öljy sekä kuivahiiva, joka on sekoitettu 2 dl jauhoja. Lisää loput jauhot hiljalleen taikinaan ja vaivaa taikina tasaiseksi, sen verran, että taikina irtoaa käsistä. Kohota taikina lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan.

Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylöitä vielä 25 minuuttia leivinliinan alla.

Lisää kohotettujen sämpylöiden päälle vettä ja siemeniä. Paista sämpylät 225- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kylmä fetakastike:

2/3 prk fetaa
1 prk kermaviiliä
1/3 pkt ruohosipuliturejuustoa
valkosipulia
ripaus mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua noin 20 minuuttia jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...