Tämä kakku syntyi, kun sain taas maistella Aholammen tilan mansikkaglögiä. Pidän glögistä, mutta mansikkaglögi on parasta glögiä, jota olen koskaan maistanut. Pitihän tämä kakku tehdä jo pari viikkoa sitten, mutten ole ehtinyt, piparitkin tein viime viikolla valmiiksi kakkua varten. Kakku on tehty hyydyttämällä irtopohjavuokaan, kakusta tulee 10-12 palaa. Kakun ohjeella osallistun Kotilieden Joululeivontakilpailuun, nähtäväksi jää, tuleeko kakku ensi vuoden joululehteen . . .
Piparinen vadelma-mansikkaglögikakku:
Valmista ensin pohja.
Pohja:
12 kappaletta pipareita (omatekemiä tai kaupan valmiita pipareita)
75 g voita
Sulata voi. Murskaa piparit monitoimikoneella hienoksi muruksi. Sekoita voisula ja piparit keskenään. Laita piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
200 g vadelmia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
1 rkl sokeria
0,5 dl mansikkaglögiä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella, lisää sokeri, tuorejuusto sekä jogurtti vaahdon sekaan. Kuumenna vadelmat kattilassa, lisää glögi vadelmien sekaan. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet yksitellen vadelmien sekaan hyvin sekoittaen. Lisää vadelmaseos vaahtoseokseen vähitellen, hyvin sekoittaen. Laita täyte piparimurun päälle irtovuokaan ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
Kiille:
2 dl mansikkaglögiä
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna glögi kattilassa ja lisää liivatelehdet yksitellen glögin sekaan hyvin sekoittaen. Lisää glögiseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele hyytynyt kakku kaulintamassasta tehdyillä "pipareilla".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti