Kuvassa vasemmalla uunissa paistettu ja oikealla pannulla paistettu näytepihvit. Dippailin pihvejä kermaviilikastikkeessa.
Pihvit:
3 kpl raakoja punajuuria
1dl keitettyjä punaisia linssejä (lisää keitinveteen kasvisliemikuutio)
2 kananmunaa
vehnäjauhoja
reilusti mausteita
pilkottua sipulia & valkosipulia
2dl juustoraastetta
loraus kermaa
Pilko huuhdotut punajuuret monitoimikoneella paloiksi (ei tarvitse keittää eikä kuoria, leikkaa vain päätypalat pois). Sekoita pihvitaikinan ainekset keskenään sekaisin. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla molemmin puolin rapeiksi, voit myös paistaa pihvit uunissa, lisää vain juustoraastetta pihvien päälle. Voissa paistetut punajuuri-linssipihvit ovat pinnalta ihanan rapeita ja sisältä meheviä.
Pihvejä valmistuu sen verran iso määrä, että loput pihvit voi laittaa pakastusrasioihin pakastimeen.
Pihvejä valmistuu sen verran iso määrä, että loput pihvit voi laittaa pakastusrasioihin pakastimeen.
Uunikasvikset:
kesäkurpitsaa
porkkanaa
säilykeherkkusieniä
loraus kermaa
hivenen suolaa
juustoraastetta
Viipaloi kasvikset. Keitä porkkanoita hetki, noin 10 minuuttia (nopeuttaa kasvisten kypsymistä). Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan, lisää suola, kerma ja juustoraaste. Paista 175- asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti