sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Juustokakkumuffinit

Näitä herkkuja vein kaverille, kahvin kanssa nautittaviksi. Muokkailtu ohje löytyi täältäMuffineita tulee ohjeella 12 kappaletta.

Kuvassa olevat muffinit on aluksi koristeltu sulalla suklaalla, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen, joten koristelin muffinit myös suklaakermalla, koristerakeilla sekä suklaasydämillä.

Muffinitaikina:
1 kananmuna
1dl sokeria
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
3/4dl Flora vanillaa
100g suklaata

Juustokakkutäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
1dl tomusokeria

Lisäksi kinuskikastiketta, kermaa sekä suklaata

Laita uuni lämpenemään 175- asteiseksi. Aloita muffinitaikinan valmistuksesta. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa kananmuna ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voi-suklaaseos kananmunan sekaan. Lisää Flora vanilla ja sekoita.

Jatka juustokakkutäytteen valmistamisella. Vatkaa tuorejuusto, kananmuna sekä tomusokeri tasaiseksi massaksi.

Kokoa muffinit. Laita 2 ruokalusikallista muffinitaikinaa muffinivuoan pohjalle. Laita taikinan päälle juustokakkumassaa, lisä myös hiukan kinuskikastiketta. Lisää muffinien päälle muffinitaikinaa. Paista 175- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä.

Jäähtymisen jälkeen koristele kakut suklaakermalla (vatkaa kerma ja lisää kerman sekaan sulatettu suklaa). Pursota suklaakermaa muffinien päälle. Laita muffinit jääkaappiin odottamaan tarjoilua, suklaakerma kovettuu kivasti muffinien päälle, eikä sula helposti.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...