tiistai 29. lokakuuta 2013

Kasvispihvit oluthiivahiutaleilla & valkosipuli-kerma-aurajuustoperunat

Ystäväni "vaati" julkaisemaan kasvispihvieni ohjeen :) Tein pihvit uudella ohjeellani, tuli muuten päräyttävän hyviä! Oluthiivahiutaleita suositellaan kasvisruokalijoille, ne sisältävät runsaasti proteiinia ja B-vitamiineja, antaa ruoalle "juustoisen" vivahteen. Ja nuo valkosipuli-kerma-aurajuustoperunat, mikä ruoka-orgasmi . . .Kasvispihvejä valmistuu ohjeella 8 isoa pihviä. Perunoita tulee pieni uunivuoallinen.


Kasvispihvit oluthiivahiutaleilla:
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni bataatti
1,5 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 rkl oluthiivahiutaleita
3/4 dl rouhittuja hampunsiemeniä
3 rkl vehnäjauhoja
1 pilkottu sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl (reilu) savupaprikaa
0,5 tl chilitahnaa
mustapippuria
suolaa

Kuori porkkanat ja bataatti, huuhtele kesäkurpitsa. Raasta kasvikset monitoimikoneella, valuta kasviksista irtoava neste. Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi. Paista pihvejä 175- asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Pihvit ovat heti paiston jälkeen pehmeitä, mutta jähmettyvät sopivasti jäähdyttään.

Valkosipuli-kerma-aurajuustoperunat:
4 keskikokoista perunaa
valkosipulia
pilkottua sipulia
loraus kermaa
juustoraastetta
aurajuustoa maun mukaan
voita ja öljyä paistamiseen sekä uunivuoan voiteluun

Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota perunoita öljyssä ja voissa sipuleiden kanssa, kunnes ovat saaneet hiukan väriä. Laita perunat ja sipulit voideltuun uunivuokaan. Lorauta kermaa pannulle sen verran, että pannun pohja peittyy. Kuumenna kermaa sen verran, että muutama kupla nousee kermasta ja lisää perunoiden päälle. Lisää juustoraastetta maun mukaan, sekoita hieman perunoiden sekaan ja laita juustoraastetta myös perunoiden päälle. Ripottele aurajuusto päälle. Paista perunoita 175- asteisessa uunissa 30-45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...