sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pariloitu tofu paistetuilla riisinuudeleilla & wok-vihanneksilla

Tofua tuli kokeiltua ekaa kertaa, on muuten älyttömän hyvää kunhan on tarpeeksi mausteita ja hyvin paistettua :D Laita mausteita fiiliksen mukaan. Ohjetta on lainattu täältä . Satsista riittää 4 hengelle. Parilassa paistui myös marinoidut valkosipulin kynnet. Tofuviipaleet upposivat valkosipulimajoneesin kera.



300g tofua (käytin Jalotofu Marinoitua)

Tofun marinadi:
2 rkl öljyä
2 rkl vettä
2 rkl soijakastiketta
suolaa
sokeria
savupaprikaa
mustapippuria
1 kpl pilkotut sipuli & 2 kpl valkosipulin kynnet
pilkottua chiliä
chilimaustetta

Valmista marinadi ja laita viipaloidut tofut marinoitumaan useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Tofun leivite:
0,5dl maissitärkkelystä
0,5dl rouhittuja hampunsiemeniä
noin 3rkl vettä
savupaprikaa
mustapippuria

Reilusti öljyä pariloimiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään lautasella. Lisää vesi vähitellen, jotta taikinasta tulee tahnamaista.

Käytä marinoidut tofupalat taikinassa. Kuumenna parilapannu (tai paistinpannu) ja öljy kuumaksi, paista tofupaloja kunnes ovat rapeita.

Paistetut riisinuudelit ja vihannekset

vihanneksia (käytin pakastettuja)
1,5 levyä riisinuudeleita
1 kananmuna

Kuumenna nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kuumenna kasvikset paistinpannulla. Lisää nuudelit pannulle. Lisää hiukan vatkattu kananmuna sekaan, anna hetki hyytyä ja "riko" muna kasvisten ja nuudelien sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...