sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vegaaniset täytetyt pinaattiletut

Vegaaninen pinaattilettutaikina oli minusta helpompi paistaa kuin tavallinen lettutaikina, johon tulee kananmunaa. Taidanpa tästä lähtien tehdä lettutaikinan vegaanisesti :)

Täytteenä käytin vihreitä papuja, herkkusieniä, herne-maissi-porkkanaa ja muita herkkuja..

Lettutaikinan ohjeen löysin täältä, taikinasta valmistuu 7 isoa lettua.


Vegaaniset täytetyt pinaattiletut:

Lettutaikina:

1 pss (150 g) pakastepinaattia
5,5 dl soijamaitoa
4 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria

margariinia paistamiseen

Sulata margariini sekä pinaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia, sekoita välillä. Paista lettuja rasvatulla pannulla muutama minuuttia per puoli.

Täyte:

3 kourallista vihreitä papuja
1 sipuli pilkottuna
valkosipulimurskaa
1 dl tölkkiherkkusieniä
1 dl herne-maissi-porkkanaa
2 rkl paprika-cashewtahnaa
1 dl soijajogurttia
1 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannussa ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli, mausteet sekä pavut, paista niitä muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja paista hetken aikaa. Nosta pannu liedeltä ja lisää tahna sekä jogurtti ja sekoita.

Lettujen täyttäminen:

Laita täytettä 2 rkl letun toiseen päähän, kääri ja laita lettu voideltuun uunivuokaan, tee samoin muille letuille. Raasta päälle vegaanista juustoa. Paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Se on suorastaan yllättävää, kuinka helppoa on tehdä vegaanisia ja samalla kertaa jopa gluteenittomia lettuja. Makukin on vielä hyvä. Teimme niitä keksejäkin tässä viime viikolla, joita aiemmin jo kävin ihastelemassa. Mun pitää hieman vielä virittää sitä gluteenittomuutta siinä, mutta se soijatuorejuusto on osottautunut loistavaksi tavaraksi munan korvikkeena.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...