keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pariloitua ananasta ja tofua, pähkinä-hedelmäcouscous sekä lime-soijajogurttikastike

Tuore ananas oli tarjouksessa ja pitihän se ananas ostaa. Grillattu ananas on herkkua, mutta tammikuu ei ole grillauksen sopivinta aikaa, joten ananassiivut onnistuu myös parilapannussa paistamalla, lisäämällä hiukan Poppamiehen Savuomena- tulinen grillauskastiketta. Ja on muuten hyvää!

Pariloin myös yrttimarinoidut tofupalat grillauskastikkeen kera.

Pähkinä-hedelmäcouscous on maistuvaa, kun laitoin couscousin sekaan myös paprika-cashewtahnaa, grillauskastiketta taisi myös mennä sinne, hups. Paahdetut cashewpähkinät antavat couscousille enemmän makua. Muokkasin tätä ohjetta omanlaisekseni.

Lime-jogurttikastike sopii annokseen tuomaan mehevyyttä ja raikkautta annoskokonaisuuteen. Vaihdoin jogurtin soijajogurttiin.

Annoksia valmistuu 4 herkuttelijalle.

Valmista ensin jogurttikastike, jotta se maustuu kunnolla, valmista sitten couscous ja viimeiseksi ananakset ja tofu.


Lime-jogurttikastike:

1 dl maustamatonta soijajogurttia
puolikkaan limen raastettu kuori ja mehu
ripaus ruususuolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Pese lime ja raasta siitä kuorta jogurtin sekaan. Leikkaa se puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu jogurtin sekaan. Lisää mausteet ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoa jogurttikastike pähkinä-hedelmäcouscousin kanssa.

Pähkinä-hedelmäcouscous:

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
1,5 dl couscousia
2 dl kiehuvaa vettä
1 dl cashew-pähkinöitä
2 tl soijakastiketta
1 tl pähkinä-cashewtahnaa
5 kpl kuivattuja aprikoosipalaa kuutioituina

Kuumenna öljy kattilassa, lisää pilkottu sipuli sekä couscousryynit. Paista niitä 2 minuutin ajan. Lisää kattilaan kiehuva vesi, sekoita ja nosta kattila liedeltä ja laita kansi päälle. Anna couscousin imeä vesi itseensä.
Paahda pähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Sekoittele välillä, jotta pähkinät eivät pala. Lisää paahdetut pähkinät, kuutioidut aprikoosit, soijakastike sekä paprika-cashewtahna kattilaan couscousin sekaan ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa soijakastiketta. Tarjoa couscous pariloitujen ananassiivujen ja tofun kanssa.

Pariloitu ananas ja tofu:

tuoretta ananasta (purkkiananas käy myös)
marinoitua tofua
omena grillauskastiketta (tavallinen käy myös)

Leikkaa ananaksesta viipaleita ja kuutioi tofu. Sivele grillauskastiketta niihin ja pariloi parilapannulla molemmin puolin, kunnes niihin tulee kauniit raidat. Tarjoa ananassiivut ja tofu lime-jogurttikastikkeen ja pähkinä-hedelmäcouscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...