keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pähkinäsalsaa ja grillattua kesäkurpitsasalaattia

Löysin pari ihanaa reseptiä, joita piti testata. Pähkinäsalsa ja grillattu kesäkurpitsasalaatti maistuivat ihanilta pariloidun tofun ja jyväpastan kanssa. Pähkinäsalsan löysin täältä ja grillatun kesäkurpitsan salaatin ohjeen löysin Herkku ja Koukku- blogista.

Ruoasta tuli ihan kesä mieleen, kun paistoin kesäkurpitsaa ja tofua parilapannulla. Maistuvaa, kevyttä ja kasvispainoitteista herkkua!

Annoksia riittää 4 herkuttelijalle.


Pähkinäsalsa:

1 rs kirsikkatomaatteja
1 dl pähkinäsekoitusta (Cashew ja maapähkinä, tulinen chili, Lidl)
1 rkl ruokokidesokeria
loraus oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
1 rkl Savuomena- grillikastiketta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Rouhi pähkinät. Kuutioi tomaatit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salsan maustua jääkaapissa pari tuntia.

Grillattu kesäkurpitsasalaatti:

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
ripaus chilijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset.

1 pieni kesäkurpitsa
oliiviöljyä paistamiseen

Viipaloi kesäkurpitsasta pitkiä siivuja esim. juustohöylällä. Levitä öljyä viipaleille ja paista viipaleita molemmin puolin parilapannulla. Nosta viipaleet kulhoon ja sekoita kastike kesäkurpitsan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...