tiistai 21. tammikuuta 2014

Jyväpastaa papukastikkeessa

Kaupasta löytyi Abez- merkkistä kreikkalaista jyväpastaa ja päätin kokeilla sitä kidneypapujen kanssa. Ja on muuten hyvää! Kastikkeeseen upposivat myös pala kesäkurpitsaa ja hillosipuleita. Lämmin ja mausteinen kastike on herkkua kylminä talivi-iltoina.

Setistä riittää 4 annosta.


Jyväpastaa papukastikkeessa:

1,5 dl jyväpastaa
loraus oliiviöljyä
1 tl valkosipulimurskaa
1 sipuli pilkottuna
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl grillausmaustetta
0,5 tl broilerimaustetta
1 tl sambal oelekia
0,5 l kiehuvaa vettä
pieni pätkä kesäkurpitsaa
0,5 prk kidneypapuja chilikastikkeessa
3 rkl chilitomaattimurskaa
0,5 dl hillosipuleita

Kuumenna pannulla öljy, mausteet ja sipulit. Lisää jyväpasta ja kuullota hetken aikaa. Lisää vesi ja anna pastan kiehua muutaman minuutin ajan kannen alla. Lisää pannulle pilkottu kesäkurpitsa sekä kidneypavut, anna kastikkeen kuplia 15 minuuttia miedolla lämmöllä, sekoittele välillä. Tarkista jyväpastan kypsyys, lisää tomaattimurska sekä hillosipulit. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...