Muokkasin alkuperäistä kesäkurpitsarulla-ohjetta sen verran, että se sopii vegaanille. Juuston ohjeeseen lisäsin paahdetun sipulin, pähkinät ja siemenet. Setistä riittää 4 annosta.
Soijarouheiset kesäkurpitsarullat tofu-pähkinäjuustolla:
1,5 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl vettä
loraus soijakastiketta
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus ruususuolaa
1 tl sambal oelekia
valkosipulia
öljyä
1 porkkana
muutama herkkusieni
2 rkl tomaattipyrettä
1 kesäkurpitsa
Tofu-pähkinäjuusto:
1/2 pakettia pehmeää tofua (silke)
1,5 dl paahdettua sipulia
1 dl ravinnehiivahiutaleita (oluthiivahiutale)
2 rkl öljyä
1 tl soijakastiketta
valkosipulia
1 tl yrttiseosta
Lisäksi
1 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl hampunsiemenrouhetta
Lämmitä mausteita öljyssä pannulla, lisää soijarouhe. Sekoita ja paistele hetken aikaa ja lisää vettä pikkuhiljaa. Anna paistua vielä hetken ja maistele, lisää tarvittaessa mausteita.
Kuori ja raasta porkkana, lisää pannulle. Lisää myös herkkusienet ja tomaattipyree.
Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita pitkiä suikaleita. Aseta kaksi suikaletta hieman limittäin työlaudalle ja 2–3 rkl soijatäytettä niiden päälle. Kieritä kurpitsaviipaleet rullalle ja nosta uunivuokaan. Täytä kaikki kurpitsaviipaleet samoin.
Sekoita "juuston" ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada seos kesäkurpitsarullien päälle. Lisää rouhitut pähkinät ja siemenet rullien päälle.
Kypsennä kesäkurpitsarullia 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti