maanantai 13. tammikuuta 2014

Pastakastike pehmeästä tofusta ja paprika-cashewtahnasta

Puolikas pehmeä tofupaketti odotteli jääkaapissa seuraavaa inspiraatiota. Muutaman tunnin etsiskelyn jälkeen löysin hyvän kikan käyttää pehmeää tofua ruoanlaitossa, enemmän sitä käytetään makeassa leivonnassa.

Oikeutta eläimille- foorumin sivuilta bongasin tämän kivan ohjeen, tämä on niin hyvää! Muokkasin ohjetta hiukan, en pidä aurinkokuivatuista tomaateista joten vaihdoin sen paprika-cashewtahnaan, enkä pidä artisokista joten käytin niiden sijasta tölkkiherkkusieniä sekä paahdettua sipulia.

Paprika-cashewtahna sopii myös sekasyöjille pastan sekaan, ihanaa herkkua tuo tahna. Sitä voisi käyttää tonnikalan ja katkarapujen kanssa, lisätä muita kasviksia sekaan, kuten kesäkurpitsaa ja niin edelleen..Pitää kehitellä tuosta tahnasta jotain muutakin herkkua...

Pastakastiketta valmistuu 4 annosta tällä ohjeella.


Pastakastike pehmeästä tofusta ja paprika-cashewtahnasta:

pastaa (käytin spagettia)
vettä
1 tl kasvisliemijauhetta

Keitä pasta, lisää keitinveteen kasvisliemijauhe. Valuta ja huuhtele.

1/2 pkt pehmeää tofua
1/2 prk paprika-cashewtahnaa (Pirkka)
1 tl valkosipulimurskaa
loraus balsamicoa
1 tl ruususuolaa
1 tl grillausmaustetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl savupaprikaa
2 rkl oliiviöljyä

tölkkiherkkusieniä viipaloituina
paahdettua sipulia
öljyä paistamiseen

Paista herkkusieniviipaleita öljytyllä pannulla hetken aikaa.

Soseuta kaikki muut ainekset paitsi sienet ja paahdettu sipuli sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Laita keitetty pasta lautaselle ja sekoita kastiketta kevyesti muutaman ruokalusikallisen verran pastan joukkoon. Ripottele pastan päälle paistettuja herkkusieniviipaleita sekä paahdettua sipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...