tiistai 21. tammikuuta 2014

Täytetyt keksit suklaakuorrutteella

Kinuskikissalla on sivuillaan menossa Ystävänpäivän Kinuskitempaus- kilpailu, jossa ideana on loihtia mansikkatomusokerista tai fariinisokerista jotain ihanaa herkkua ystävänpäiväksi. Samalla tämä keksitaikina on maidoton ja munaton, eli ensimmäinen vegaaninen makea leivonnaiseni. Muokkaisin Kamomillan konditoriasta löytämästä ohjeesta omanlaiseni, keksitaikinana toimi tämä aiemmin tekemäni pikkuleipätaikina, josta tuli vegaaninen vaihtamalla voi kasvirasvalevitteeseen, kuohukerma Sunnuntain Kuohkeaan vispiin ja kananmuna hedelmäsoseeseen.

Kokeilu onnistui, makea leivonta onnistuu ilman eläinkunnan tuotteita!

Täytettyjä keksejä valmistuu 17 kappaletta, riippuu minkä kokoista piparimuottia käyttää. Voi tehdä isompia tai pienempiä keksejä, oman maun mukaan.



Täytetyt keksit suklaakuorrutteella:

Keksitaikina:

100 g kasvismargariinia
1 dl mansikkatomusokeria
1 dl tomusokeria
0,5 dl Sunnuntain Kuohkeaa vispiä
0,5 dl hedelmäsosetta (sokeriton)
0,5 tl vaniljasokeria 
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sokerit ja pehmeä margariini kulhossa. Vatkaa vispi ja lisää vispi sokeriseokseen. Lisää sose kulhoon ja sekoita. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Lisää vehnäjauhoja maltilla, jos taikina on liian löysää.
Tee taikinasta pallo, laita kulhon päälle kelmua ja laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

Täyte:

100 g maustamatonta soijatuorejuustoa
0,5 dl mansikkatomusokeria
ripaus suolaa
muutama Marianne- karkki murusina

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Keksien valmistus:

Laita osa jääkaapissa olleesta keksitaikinasta jauhoitetulle pöydälle, kauli taikinasta 1 cm paksu levy. Ota taikinalevystä piparimuotilla keksejä parillinen määrä. Nosta puolet kekseistä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä yhden teelusikallisen verran täytettä keksin keskelle. Nosta loput keksit täytteen päälle, painele sormella pehmeästi keksin reunoja. Valmista lopputaikinasta samalla tavalla täytettyjä keksejä. Paista keksejä 200- asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes keksien reunat ovat saaneet hiukan väriä.

Keksien koristelu:

100 g tummaa, maidotonta suklaata
1 rkl kasvisrasvalevitettä
koristerakeita

Sulata suklaa ja lisää kasvirasvalevite suklaan joukkoon. Levitä suklaata jäähtyneiden keksien päälle, ripottele koristerakeita suklaan päälle. Tarjoa keksit rakkaalle tai ystävälle kahvin kanssa. Säilytä keksit jääkaapissa.

Huom! Tarkista koristerakeiden tuoteseloste, kuvissa olevat sydämet sisältävät E120, karmiinia.



2 kommenttia:

  1. Jee! Kiitos ideasta. Minäpä testailen näitä, että saisiko tehtyä gluteenittomana Neidille. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...