torstai 23. tammikuuta 2014

Gratinoidut kesäkurpitsat linssitäytteellä

Kesäkurpitsa, mikä ihana kasvis. Löysin kivan ohjeen kesäkurpitsalle. Kehittelin linssikastikkeen kesäkurpitsaviipaleiden päälle, tomaattisiivut ja vegaaninen juusto kruunaavat nämä herkut. Linssikastikkeen sijaan täytteenä voi käyttää sieniä, paistettua soijarouhetta tai tofua. Ja taas ihan huomaamatta tulee syötyä terveellisesti kasviksia..

Annoksia tulee 4 hengelle.



Gratinoidut kesäkurpitsat linssitäytteellä:

Linssikastike:

0,5 dl punaisia linssejä
noin 3 dl vettä
1 pieni sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
0,5 tl grillimaustetta
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl kasvisliemijauhetta
öljyä paistamiseen

Huuhtele linssit. Kuullota kattilassa sipuleita ja mausteita öljyssä, lisää linssit ja sekoittele. Lisää vesi ja anna linssien kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä.

Kesäkurpitsat:

1 kesäkurpitsa
1 iso tomaatti
vegaanista juustoa raastettuna
öljyä paistamiseen

Leikkaa ensin kesäkurpitsa puoliksi ja leikkaa sitten kesäkurpitsasta reiluja siivuja, 4-5 kappaletta. Sivele siivut öljyllä ja paista niitä hetken aikaa parilapannulla molemmin puolin, kunnes kesäkurpitsa on saanut hieman väriä (myös paistinpannu käy).

Laita siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä muutama teelusikallinen linssikastiketta siivujen päälle. Leikkaa tomaatista siivuja ja laita siivut kastikkeen päälle. Lisää raastettu juusto siivujen päälle. Paista kesäkurpitsoja 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoa kesäkurpitsat kasvisten, pastan tai salaatin kanssa.


Pariloidut kesäkurpitsaviipaleet, eikös olekin kauniin värisiä?

2 kommenttia:

  1. Hei Heidi! Kiva uusi blogituttavuus tämä. Kiitos kun linkitit Bad Mama's kitchenin kesäkurpitsaohjeen. Kannattaa kurkata muutenkin http://badmamaskitchen.blogspot.fi. Sieltä löytyy aika paljon kasvis- ja kalajuttuja sekä maapähkinävoiherkkuja.

    VastaaPoista
  2. Heippa Susanna! Ole hyvä vaan, on se minusta reilua, että laitetaan linkkiä sinne, mistä on löytänyt jotain maukasta kokattavaa :) Juu pitää käydä kurkkimassa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...