maanantai 2. joulukuuta 2013

Hyydytetty feta-kasviskakku

Pitihän se tehdä myös suolaista tarjottavaa syntymäpäivien kunniaksi. Muokkailin Kinuskikissan ohjetta omanlaisekseni. Kakun täytteeseen katosi tietysti fetaa, paprikaa, punasipulia, ruohosipulituorejuustoa, kuohukermaa sekä kermaviiliä. Kakku on tehty 25 cm Ø pyöreään irtopohjavuokaan.

Kakku tehdään keikauttamalla, eli kakun teko aloitetaan koristemalla, sitten laiteaan täyte ja lopuksi pohja. Hyytymisen jälkeen kakku keikautetaan tarjoilualustalle. Helppoa ja hauskaa!




Hyydytetty feta-kasviskakku:

Koristelu:

kirsikkatomaatteja
öljyä

Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Sivele reunoille öljyä. Halkaise tomaatit ja laita ne kelmun päälle sileä puoli vuoan pohjalle.

Täyte:

4 liivatelehteä
1 rs fetaa
2 rs ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
1 suippopaprika
melkein kokonainen punasipuli
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermaviili vaahdon sekaan. Murenna feta pieneksi muruksi kulhoon. Pilko paprika ja sipuli pieneksi silpuksi. Lisää paprika sekä sipuli kermaseoksen sekaan. Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatteista vesi. Kuumenna vesitilkka kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää liivate kerrallaan kattilaan ja sekoita samalla, kun lisäät liivatelehdet. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon, lisää liivateseos tuorejuustokulhoon ja sekoita. Laita tuorejuustoseos muun täytteen sekaan. lisää mustapippuri ja sekoita.

Lisää täytettä lusikoimalla vuokaan tomaattien päälle (vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan).

Pohja:

7 palaa Real- ruisleipää
tilkka maitoa

Leikkaa leivistä reunat. Asettele leipäpaloja täytteen päälle, leikkaa leivistä sopivia paloja. Kostuta leipiä maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna. Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja keikauta kakku "oikeinpäin". Poista irtopohjavuoan pohja ja kelmu. Halutessasi koristele kakku juustoviipaleilla tai salaatinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...