torstai 19. joulukuuta 2013

Piparkakkutaikinatryffelit

Halusin muistaa ystäviäni herkkujoululahjoilla, tässä yksi muutamista herkuista, jotka sujahtivat sellofaanikääreisiin ja lahjapusseihin.

Minusta piparkakkutaikina on parempaa, kuin itse paistetut piparit. Chocichilissä löytyi ohje ihaniin piparkakkutaikinatryffeleihin, joita hieman muokkasin omanlaisikseni.

Tällä ohjeella valmistuu pieniä tryffeleitä about 180 kipaletta, mutta tryffeleistä voi pyörittää isompiakin...



Piparkakkutaikinatryffelit:

1 dl tummaa siirappia
1 dl ruokokidesokeria
125 g voita
1,5 rkl piparkakkumaustetta
1 dl kuohukermaa
6 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
ainakin 200 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
koristerakeita

Mittaa kattilaan siirappi, voi sekä sokeri ja sulata ne. Lisää piparkakkumauste ja anna kiehahtaa. Jätä kattila miedolle lämmölle noin viideksi minuutiksi, sekoita välillä. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää kerma, sekoita. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Laita taikina kannelliseen kulhoon ja anna maustua yön yli viileässä.

Nosta taikina hieman ennen kuorrutusta huoneenlämpöön, jotta taikinasta tulee leivottava. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pyörittele taikinasta palloja ja pyörittele pallot sulatetussa suklaassa, nosta pallot kuivumaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai lautaselle. Halutessasi voit pyörittää pallot koristerakeissa ennen kuin suklaa on jähmettynyt. Laita pallot jähmettymään viileään paikkaan, kunnes suklaa on kunnolla jähmettynyt. Säilytä valmiit tryffelit viileässä.

Tryffelit ovat pieniä suupaloja, halutessasi voit tehdä suurempia palloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...