torstai 19. joulukuuta 2013

Pehmeä pähkinä-suklaafudge

Tumma suklaa, sokeri, voi ja pistaasipähkinät, kuulostaa ja maistuu erittäin hyvältä! Näitä herkkuja myös lähtee ystäville herkkulahjoiksi, muutama saattoi hävitä kokkailun ohessa omaan suuhun, hihi. Näitä herkkuja en suosittele tekemään pienten lasten kanssa, aikuisetkin saattaa polttaa näppinsä kuuman fudgetaikinan kanssa (kokilla sormessa 2. asteen palovamma).

Alkuperäinen ohje löytyi Kotivinkin Jouluherkut- lehdestä, vuodelta 2011.

Tällä ohjeella fudgepaloja valmistuu about 80 kappaletta, riippuu minkäkokoiseksi fudgepalat leikkaa.



Pehmeä pähkinä-suklaafudge:

4 1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
1/2 dl siirappia
50 g valkosuklaata
1 dl pistaasipähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi sekä siirappi teflonkattilaan ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeria sulamaan. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on on valmista. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (jäähtymiseen aikaa kuluu ainakin 30 minuuttia). Sekoita kädenlämpöinen taikina vaaleammaksi sähkövatkaimella, lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Voitele rypsiöljyllä esimerkiksi lasagnevuoka. Kaada seos vuokaan ja lisää rouhitut pistaasipähkinät taikinan päälle. Anna taikina jähmettyä ainakin 6 tuntia viileässä paikassa. Leikkaa taikinasta paloja. Säilytä fudgepalat viileässä paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...