maanantai 2. joulukuuta 2013

Mango-vadelmakakku

Tein syntymäpäivätarjottavaksi mango-vadelmakakkua, nam! Käytin pohjassa leipomiani murotaikinapikkuleipiä, väliin tuli mangotuorejuustoa, kreikkalaista jogurttia, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta sekä mangososetta. Päälle laitoin vadelmia ja mansikoita soseutettuna. Kakku on tehty 21cm Ø irtopohjavuokaan.Kakun kiille "vähän" epäonnistui, olisi pitänyt laittaa enemmän kuin 2 liivatelehteä. No tämän muistan kyllä seuraavalla kerralla. Makua tuo valuva marjasose ei haittaa, mutta ulkonäkö ei ole sellainen kuin olin toivonut..

Mango-vadelmakakku:

Pohja:

noin parikymmentä kappaletta murotaikinapikkuleipiä tai vaaleita pikkuleipiä
75 g voita

Sulata voi mikrossa. Hienonna pikkuleivät ja sekoita pikkuleipämuru voin kanssa. Laita pikkuleipämuruseos irtopohjavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte:

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk Piltti mangososetta
1 rs Valion mangotuorejuustoa
1 rs (170 g) Total- jogurttia
4 liivatetta
0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Lisää jogurtti, tuorejuusto sekä mangosose ja sekoita. Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatteista vesi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita liivate kerrallaan veteen. Lisää liivateseos vähitellen täytteen sekaan ja sekoita. Laita täyte pikkuleipämuruseoksen päälle ja anna hyytyä useamman tunnin ajan jääkaapissa.

Kiille:

3 liivatetta
200 g vadelmia
1,5 dl musitkoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna marjat kattilassa. Soseuta marjat. Purista liivatteista vesi ja lisää liivate kerrallaan kuumien marjojen sekaan. Lisää kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vielä muutaman tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...