Maapähkinävoi on niin hyvää, namnam! Sitä löytyy näistä suussa sulavista herkkupaloista. Alkuperäinen ohje näihin nameihin löytyi Kaikkien aikojen Joulu- lehdestä, vuodelta 2012. Siinä nämä herkut ovat nimellä Shakkipalat.
Tällä ohjeella nameja valmistuu 180 kipaletta pieniä nameja, halutessasi voit leikata namit isommiksi paloiksi.
Maapähkinävoinamit:
50 g voita
50 g ruokokidesokeria
240 g (2/3 osaa purkista) maapähkinävoita
noin 4 dl tomusokeria
Kuorrutus:
175 g tummaa suklaata
1 rkl voita
Sulata voi kattilassa. Siirrä voi kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, maapähkinävoi sekä tomusokeri vähitellen. Seoksen pitä olla kiinteää, mutta levittyvää. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle tai laakeaan astiaan. Painele seos tiiviiksi ja tasoita veitsellä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää voi. Levitä sulatettu suklaa seoksen päälle. Nosta pelti viileään paikkaan jähmettymään. Kun massa on jähmettynyt, leikkaa siitä paloja (noin 2 cm x 2 cm) ja nosta ne viileään paikkaan. Säilytä namit jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti