maanantai 2. joulukuuta 2013

Murotaikinapikkuleivät

Halusin kokeilla murotaikinasta tehtyjä pikkuleipiä, niistä on helppo leipoa pikkuleipiä, mutta maku ei ole tarpeeksi makea minun makuuni. Pidän enemmän makeista pikkuleivistä ja kekseistä. Seuraavalla kerralla pitää muistaa laittaa enemmän sokeria taikinaan. Murotaikinaa käytän yleensä mustikkapiirakan pohjaan. Ohjeen lainasin Kotilieden sivulta. Ohjeella valmistuu 3,5 pellillistä pikkuleipiä, pieniä ja isoja pikkuleipiä.




Murotaikinapikkuleivät:

150 g voita
3 rkl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa

Pehmennä voita hiukan mikrossa. Sekoita voi, sokeri ja jauhot käsin. Lisää kerma ja sekoita. Tee taikinasta pallo ja laita taikina kelmuun. Laita taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Laita tasaiselle alustalle vehnäjauhoja ja ota taikinasta pala. Laita loppu taikina jääkaappiin (taikinasta tulee löysää, kun se lämpenee). Kauli taikinasta levy ja ota muoteilla pikkuleipiä. Laita pikkuleivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (pikkuleipien siirtäminen uunipellille on helpompaa, kun käytät kovaa muovista taikinannuoliaa apuna, käytä taikinannuoliaa ensin jauhopussissa ja sitten siirrä pikkuleipä pellille). Paista pikkuleipiä 200- asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...