lauantai 4. tammikuuta 2014

Tofu-pähkinäpihvit tomaatilla, savustettu cashew-pähkinäjuusto ja bataattiranskalaiset

Lauantai-illan kunniaksi tein hampurilaisia tofu-pähkinäpihveillä, väliin laitoin myös savustettua cashew-pähkinäjuustosiivuja. Hampurilaisten kanssa tarjolla oli myös bataattiranskalaisia. Alkuperäinen pihviohje löytyi Chocochilistä, mutta lisäsin pihvitaikinaan kirsikkatomaatteja, auringonkukansiemeniä sekä hampunsiemenrouhetta. Juuston ohje löytyi täältä.

Juusto sopii hampurilaisten täytteeksi, riisikakkujen päälle, leivälle, kuutioituna salaattiin tai mihin nyt juustoa haluaa laittaa.


Savustettu cashew-pähkinäjuusto:

savustuspussi (uunissa savustamiseen)
200 g cashew-pähkinöitä (reilusti vettä liotukseen)
n. 1 dl vettä
1 tl oluthiivahiutaleita
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa

Liota pähkinöitä reilussa vedessä noin puolen tunnin ajan, huuhtele. Muussaa pähkinät sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, lisää vettä vähitellen, sen verran, että massa muistuttaa koostumukseltaan tuorejuustoa. Lisää muut ainekset ja sekoita. Lusikoi massa uuninkestävään astiaan.

Savusta juusto savustuspussin ohjeiden mukaan (noin puoli tuntia). Jäähdytä juusto savustuksen jälkeen ja leikkaa paloiksi tai viipaleiksi.


Tofu-pähkinäpihvit (8kpl):

1 dl cashew-pähkinöitä
1 pkt tofua (käytin kylmäsavustettua)
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl hampunsiemenrouhetta
1 sipuli
valkosipulia
8 kpl kirsikkatomaatteja
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1tl savupaprikaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Rouhi pähkinät pieneksi rouheeksi. Kuutioi tofu, murenna se sen jälkeen haarukalla kulhossa. Lisää kulhoon pähkinät, siemenet, pilkottu sipuli, kuutioidut kirsikkatomaatit, öljy, mausteet sekä jauhot ja sekoita tasaikseksi massaksi (voit sekoittaa massan myös monitoimikoneella, ellet halua sekoittaa taikinaa käsin). Muotoile taikinamassasta pihvejä ja paista niitä pannulla, kunnes pihvit ovat kullanruskeita (paista ensin yksi koepihvi, jotta näet, tarvitseeko taikinaan lisätä öljyä, jos pihvi hajoaa paistaessa).

Pihvit voi tarjoa myös perunamuusin ja kantarellikastikkeen kera, salaatin kanssa tai haluamallaan tavalla.

Bataattiranskalaiset (pieni satsi):

300 g bataattia
öljyä
1 tl savupaprikaa
ripaus suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl chilijauhetta

Kuori bataatti, leikkaa bataatista ohuita suikaleita. Sekoita viipaleet kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Paista ranskalaisia uunipellillä 250- asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Tarjoa ranskalaiset sellaisenaan ketsupin kanssa, hampurilaisten lisukkeena tai muiden naposteltavien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...