maanantai 13. tammikuuta 2014

Bataatti-suklaakakku ja maapähkinävoivaahtokastike

Ystäväni tuli käymään ja halusin tehdä jotain tarjottavaa, vegaanisti. Yleensä olen tehnyt hyydykekakun, mutta löysin ihanan ohjeen suklaakakkuun, johon jääkaapissa oleva bataatti hävisi. Bataatin makua ei edes erota kakusta, vaan se tuo kakkuun mehevyyttä ja kosteutta. Vegaaninen leivonta on helppoa, maistuvaa ja terveellistä!

Maapähkinävoivaahtokastikkeesta piti tulla jäätelöä, mutta en osaa käyttää uutta jäätelökonettani. Kone on OBH Nordican Tasty Duo-kone, jossa on 2 pientä täyttönokkaa. Meni hermot. Vaahdotin jätskiaineksen aineksia ja vaahtoutuvan soijakerman yhdessä, mausta ei erota soijakerman makua. Ystäväni ei edes huomannut maussa mitään eroa, ennen kuin kerroin kyseessä olevan soijakermaa.

Kakku on tehty 21Ø irtopohjavuokaan, kakusta riittää useammalle herkuttelijalle.



Bataatti-suklaakakku:

300g bataattia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl ruokokidesokeria
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
3 rkl siirappia
2 tl vaniljasokeria
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
75 g tummaa suklaata

Kuori ja kuutioi bataatti, keitä bataatti pehmeäksi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita siihen siirappi sekä vaniljasokeri, lisää seos jauhoseokseen ja sekoita. Sekoita vesi ja sitruunamehu, lisää seos taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi bataattisose taikinaan ja sekoita. Maistele taikinaa ja lisää tarvittaessa sokeria.

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja kaada taikina vuokaan. Rouhi tumma suklaa taikinan päälle.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Tarjoa kakun kanssa maapähkinävoivaahtoa tai jäätelöä.

Maapähkinävoivaahtokastike:

1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
1 dl soijamaitoa
1 dl maapähkinävoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

Sekoita maito, paloiteltu suklaa, maapähkinövoi sekä mausteet kattilassa. Kuumenna seosta kunnes seos on tasaista. Jäähdytä.

Vatkaa soijakerma. Lisää jäähtynyt maapähkinävoiseos kermaan. Tarjoa maapähkinävoivaahtokastike bataatti-suklaakakun tai hedelmien ja marjojen kanssa.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...