sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hampizzat

Kaipailin lauantai-illaksi jotain erilaista herkkuruokaa, yleensä tulee tehtyä pizzaa mutta Vegaaninen Tammikuun aikana halusin jotain erilaista, ilman juustokuorrutteista pizzaa epävegaanisilla täytteitä. Jauhoton taikina- blogista löytyy tämä herkullinen ohje, joka sopii myös vegaanille vaihtamalla pihvit soijarouhepihveihin ja juustot vegaanisiksi juustoiksi. Oli muuten TODELLA hyvää, myös koemaistaja totesi hampizzojen olevan herkkua, vaikka täytteenä ei ollut perinteistä jauhelihaa.

Valmistin ensin pizzapohjan, jonka kohoamisen aikana tein pihvit. Lainasin soijarouhepihvien ohjeen täältä. Ohjeellani valmistuu 6 hampizzaa. Täytteenä käytin punasipulirenkaita, tölkkiherkkusieniviipaleita, vegaaninen juustoviipale, pihvi sekä chilitomaattimurskaa. Jokainen voi täyttää hampizzat haluamallaan tavalla, kypsentämisen jälkeen väliin voi heittää kastiketta, suolakurkkuja tai mitä haluaa.

Hampizzat hiukan kärsivät kuljetuksen aikana, ne olivat muhkeita ennen kuvausta ja nauttimista...
Hampizzat:

Pizzataikina:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus sokeria

Kuumenna vesi hiukan kädenlämpöistä kuumemmaksi. Sekoita suola ja sokeri veteen. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos veteen. Sekoita loput jauhot vähitellen seokseen, lisää lopuksi öljy ja sekoita. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, kunnes taikina on kaksinkertaistunut, aikaa kuluu noin puoli tuntia.

Soijarouhepihvit:

1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
2 tl kasvisliemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl korppujauhoja
1 dl soijakermaa
1 sipuli
muutama kirsikkatomaatti
valkosipulia
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl grillausmaustetta
1/2 tl savupaprikaa
1 tl sambal oelekia
öljyä paistamiseen

Kuumenna vesi ja lisää veteen kasvisliemijauhe sekä soijakastike. Kaada mausteliemi soijarouheen päälle, sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita kerma ja korppujauhot, lisää seos soijarouheeseen. Kuullota pilkotut sipuli, kirsikkatomaatit sekä valkosipulimurska öljyssä, lisää kasvikset soijarouheseokseen. Lisää myös vehnäjauhot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne öljyssä pannulla, noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Hampizzojen kasaaminen:

1 punasipuli
muutama tölkkiherkkusieniviipale
chilitomaattimurskaa
6 siivua vegaanista cheddar-sulate"juustoa"
vettä
seesaminsiemeniä

Jaa pizzataikina ensin puoliksi, sitten kolmeen osaan. Pyöritä taikinapaloista jauhoitetulla pöydällä pieniä pizzapohjia. Laita pohjalle ensin punasipulirenkaita ja herkkusieniä, sitten juustosiivu, pihvi ja lopuksi 2 tl tomaattimurskaa pihvin päälle.
Täyttämisen jälkeen ummista hampizza ja laita se oikeinpäin uunipellille. Voitele hampizzat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista hampizzoja 225-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia, kunnes hampizzat ovat kypsiä ja kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...