lauantai 18. lokakuuta 2014

Jauhoton pizza kasvistäytteillä sekä kikhernesalaatti

Lisää Lihaton Lokakuu- mättöä. Löysin netistä erikoisen kuuloisen pizzapohjan ohjeen, jota piti testata. Pizzapohjaan ei tule jauhoja, pelkästään vaahdotettuja kananmunavalkuaisia ja keltuaiset. Lisäsin massaan juustoraastetta, sambal oelekia sekä valkosipulia tuomaan väriä ja makua. Ja oli muuten todella hyvää!

Täytteenä pizzassa on tacokastiketta, herkkusieniä, ananasta, paprikaa, punasipulia, jalapenoja, juustoraastetta sekä valkosipulia.
Ohjeella valmistuu 1 pellillinen pizzaa.



Jauhoton pizza kasvistäytteillä:

4 kananmunaa
valkosipulia
2 tl sambal oelekia
2 dl juustoraastetta

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää hellästi vaahdon sekaan keltuaiset, valkosipuli, sambal oelek sekä juustoraaste. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista pohjaa 200- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Täytä pohja pizzatäytteillä ja paista pizzaa vielä 20 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä. Nauti pizza kikhernesalaatin kanssa.

Pizzapohja ennen paistoa.

Pizzapohja paiston jälkeen.
Kikhernesalaatti:

1 prk kikherneitä suolaliemessä
muutama kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 pieni punasipuli renkaina
loraus öljyä
loraus balsamicoa
loraus valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

kurkkua

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna salaatin maustua jääkaapissa ainakin 20 minuutin ajan. Lisää kurkku valmiin salaatin päälle.

Kikhernesalaatin päällä on kylmää fetakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...