Seuraava leivontaan liittyvä hankinta tulisi olla kunnollinen koristelusetti, lääkeruisku toimitti tässä koristelukynän hommaa.
Donitsin taikinan ohjeen löysin täältä, aika makoisaa taikinaa, nam. Kuorrutteina käytin mansikkatomusokeria sekä lakritsikuorrutetta, namnam!
Ohjeella valmistuu 18 donitsia.
Miuaukkaita donitseja! |
"Kissa"donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vaniljarahkaa (tai muuta maustettua rahkaa)
1 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
Kuumenna uuni 200- asteiseksi. Voitele donitsipelti margariinilla.
Sekoita eri kulhoissa kuivat aineet keskenään ja "märät" aineet keskenään. Yhdistä ainekset keskenään vähäisellä sekoittamisella, jotta donitseista ei tule sitkeitä.
Lusikoi taikinaa donitsipellin koloihin puolilleen. Paista donitseja 200- asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, tarkista donitsien kypsyys tökkäämällä hammastikku taikinaan. Jos taikinaa ei tartu hammastikkuun, ovat donitsit valmiita.
Donitsien kuorrutteet:
Mansikkatomusokerikuorrute:
mansikkatomusokeria
hiukan vettä
Sekoita tomusokeri ja vesi, lisää vettä, jos kuorrute on liian tiukkaa tai lisää tomusokeria, jos kuorrute on liian löysää.
Lakritsikuorrute:
4 Kick- patukkaa
4 rkl kuohukermaa
Laita leikatut patukat sekä kerma kattilaan ja kuumenna seosta niin kauan, jotta seos kuumenee ja patukat liukenee kermaan. Muista sekoittaa seosta koko ajan. Kuorrutteesta riittää ainakin 5 donitsille.
Donitsien koristelu:
valmiit donitsit
kuorrutteet
manteleita
Dippaa manteleita kuorrutteessa ja työnnä kaksi mantelia donitsiin (kissan korvat). Kuorruta donitsit. Anna kuorrutteen kuivua muutaman tunnin ajan. Tee toisen värisellä kuorrutteella kissalle naama. Nauti donitsit kissojen, ystävien tai kissojen ystävien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti