tiistai 4. helmikuuta 2014

Jäätelömuffinssit maapähkinävoi-kinuskijäätelöllä (maidoton, munaton)

Löysin ihanan ohjeen, jota piti kokeilla mahdollisimman pian. Muffinssia, jäätelöä ja suklaata samassa paketissa, mikä ihana keksintö!

Muffinsitaikina on sama kuin donitsitaikinassa, jäätelössä maistuu maapähkinävoi ja kinuski ja päällä on suklaakermaa pursotettuna ja kaikki maidottomana! Miten helppoa onkaan leipoa eläinystävällisesti :)

Ohjeella valmistuu 12 jäätelömuffinssia.





Jäätelömuffinssit:

Muffinssitaikina:

1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
35 g soijatuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5 tl öljyä
3,5 rkl soijamaitoa
50 g tummaa, maidotonta suklaata


Jäätelö:

0,5 dl soijamaitoa
1/4 prk maapähkinävoita
1 dl Sunnuntai Kuohkea vispi
ripaus sokeria

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 dl Sunnuntai Kuohkea vispi

Pursotus:

1 dl Sunnuntai Kuohkea vispi
30 g tummaa suklaata (maidoton)



Muffinssien valmistus:

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata suklaa. Sekoita muut ainekset keskenään  ja lisää jauhoseos muutamassa erässä seokseen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita taikinaksi.

Laita taikinaa reilu teelusikallinen muffinssivuoan pohjalle (laitoin paperivuoat muffinssipeltiin). Paista muffinseja 175- asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Jäätelön valmistus:

Kinuski:

Mittaa kerma ja fariinisokeria kattilaan (mieluiten teflon-pinnotteinen). Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna lämpötilaa. Keittele kinuskia 15-20 minuuttia, sekoittele mielellään koko ajan. Kinuski on valmista, kin tiputat pisaran kinuskia lasilliseen kylmään veteen ja kokeilet sormilla, onko kinuski jähmettynyt niin, että sitä voi pyöritellä sormissa. Jos kinuskia liukenee veteen, kisnuki ei ole vielä valmista.

Anna kinuskin hieman jäähtyä.

Sekoita maito, maapähkinävoi ja kinuski keskenään. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma seokseen ja sekoita.

Muffinsien valmistus:

Laita jäätelöä muffinssivuokiin niin, että muffinssivuoka täyttyy. Nosta muffinssit jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään vähintään 3 tunniksi.

Koristelu:

Sulata suklaa ja vatkaa kerma. Lisää sula suklaa kerman joukkoon. Pursota suklaakerma jähmettyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...